NuffNang

Saturday 13 April 2013

Produk paling hottt!!!


Assalamualaikum wahai blogger semua............ sy nk perkenalkan produk sgt2 hot dr dulu hingga sekarang?? apakah??? taraaaaa msti laaaa esp? ape tu? esp.... Energizing Soy Protein.. jom kenali esp dgn lbh dekat.... :-)

Apakah  itu ESP?
Ia adalah protein soya yang berkualiti tinggi. Didatangkan dalam canister dan berbentuk serbuk. ESP baik dibancuh dengan air sejuk. Shaklee menggunakan protein soya Non-GMO. Shaklee menggunakan proses pensijilan tersendiri yang dikenali sebagai Identity Preserved Program (IPP). Program ini memastikan kacang soya itu bebas daripada pendedahan perubahan genetik. Daripada benih sehingga penyimpanannya, anda boleh yakin dengan komitmen Shaklee dalam penggunaan ramuan-ramuan yang semulajadi dan berkualiti.
pernah x anda terdengar/terbaca pasal air kacang soya y boleh memudaratkan kesihatan??? 
dgn esp shaklee itu semua tidak benar!!
Apa beza GMO dengan Non-GMO?
Non-GMO ialah ringkasan bagi Non Genetically Modified. Maksudnya, genetik kacang soya yang tidak mengalami pengubahsuaian atau menggunakan bahan kimia semasa ia ditanam untuk menjadikan soya itu lebih besar atau cepat besar/ matang. Soya yang terkandung dalam ESP ditanam secara semulajadi dan dijaga sehingga ia sedia untuk dituai. ESP dicuci dengan air (bukan menggunakan bahan kimia atau alkohol) bagi mengekalkan isoflavon genistin dan daidzin yang kritikal demi membekalkan anda dengan keseluruhan kebaikan soya.
GMO pula dihasilkan secara tiruan menggunakan bahan kimia supaya cepat membesar dan boleh dituai dalam waktu yang singkat. GMO soya dijual dengan harga yang lebih murah tetapi memberi kesan negatif kepada consumer seperti kanser, fungsi tiroid menjadi lemah, sel darah bercantum sesama sendiri dan lain-lain. 90% soya yang dijual di pasaran adalah GMO! So, berhati-hati lah wahai penggemar minuman soya sekalian.
Selain itu, Shaklee ESP diproses dibawah suhu yang rendah bagi menjaga kandungan asid amino. Apakah itu asid amino? Asid amino ialah monomer bagi protein. Ia terdiri dari dua jenis: iaitu asid amino perlu dan asid amino tidak perlu. Asid amino perlu tidak dapat disintesis oleh badan manusia, dan ia diperolehi dari makanan. Terdapat 9 jenis asid amino perlu dan ianya dipanggil sebagai asid amino lengkap. ESP mengandungi kesemua 9 jenis asid amino perlu!
Siapa yang perlukan ESP?
individu ad masalah buah pinggang dan kesukaran memproses protein tidak digalakkan mengambil ESP. 
  1. Individu yang sibuk: ESP membantu memberi tenaga berpanjangan, badan lebih sihat dan cergas.
  2. Individu y diet
  3. Wanita hamil: membantu perkembangan sel tubuh bayi dalam kandungan. Protein diperlukan untuk membina placenta dan sel tubuh bayi. Amalan mengambil ESP ketika mengandung juga dapat mencantikkan kulit bayi.
  4. Ibu-ibu yang menyusukan anak: membantu membanyakkan dan mengekalkan supply susu disamping pengambilan air yang cukup dan proses pengepaman yang konsisten.
  5. Pesakit kencing manis: mempunyai indeks glisemik yang rendah, melambatkan penyerapan glukosa dalam darah dan mengawal paras glukosa.
  6. Individu yang mementingkan penjagaan kulit muka: membantu menghilangkan parut jerawat di muka, menjadikan kulit muka halus, gebu dan berseri.
CADANGAN RESEPI ESP MOGA LEBIH BEST!!
campur dengan MilO, campur dengan susu contoh Anmum, Fernleaf, Omega 3, campur dengan Oren TwisteR ATAU campur dengan kurma, susu dan diblend dengan ais.... YEEEEEEEE bce pun dh nampak besttt kn??

INFO PENTING!!
*jangan bancuh dengan air panas kerana ia boleh merosakkan zat yang ada di dalam ESP ini. 

No comments:

Post a Comment